Seesam hüvitas 61,4 miljoni krooni eest kahjusid

10. aprill 2006, 12:43

Aasta esimese kvartaliga on Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS hüvitanud kahjusid 61,4 miljoni krooni eest ehk 3% vähem kui möödunud aastal.

2006. aasta märtsis hüvitas Seesam 1310 kahjujuhtumit kogu-summas 24,6 miljonit krooni. Kokku registreeris kindlustusselts märtsi jooksul 1004 uut kahjujuhtumit, millest 196 puhul oli tegemist liikluskindlustuse juhtumitega. Kõige enam maksti märtsis hüvitisi vabatahtliku sõidukindlustuse eest - 17,7 miljonit krooni. Järgnesid hüvitised liikluskindlustuses (4,4 miljonit krooni) ja koduvarakindlustuses (1,5 miljonit krooni).

Väljamakstavate hüvitiste määr on tõusnud kõige enam liikluskindlustuses ning vabatahtlikus sõidukikindlustuses, samas kui teiste kindlustusliikide hüvitused on pigem vähenenud. Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse ASi turundus- ja müügidirektori Jaanus Seppa sõnul on sõidukitega seotud liikide hüvitiste kasv täiesti loomulik. Kuna Seesami müük kasvab eriti kiiresti just tänu liiklus- ja vabatahtlikule sõidukikindlustusele, siis võib eeldada, et ka kahjud sellest tulenevalt suurenevad. Seppa sõnul on sellega arvestatud ning selts ei kaalu äkilisi hinnamuudatusi.

Kindlustusmakseid kogus Seesam märtsis 53,7 miljonit krooni. Kuu maksetest suurem osa ehk 30 miljonit laekus vabatahtlikust sõidukikindlustusest, liikluskindlustuse makseid kogunes 9,2 ja varakindlustuse makseid 6 miljonit krooni.

Kokku on Seesam aasta algusest kogunud preemiaid 131,6 miljonit krooni – kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on märgatav. Eelmise aasta esimese kvartaliga laekus kindlustusmakseid 105 miljonit krooni, seega on laekumised kasvanud ligi veerandi võrra. Kindlustusmakseid on kogutud kõige rohkem vabatahtlikus sõidukikindlustuses, liikluskindlustuses, ettevõtte- ja koduvarakindlustuses ning reisikindlustuses.

Finantsinspektsiooni statistika põhjal moodustas Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse ASi turuosa veebruari lõpu seisuga 15,8%, kuuludes turu kolme suurima kindlustusseltsi hulka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing