Skype´i müünud eestlased ostsid suurosaluse telemaatikafirmas Oskando

10. aprill 2006, 15:06

Ambient Sound Investments investeerimisgrupp ostis 3 miljoni krooni eest 42 protsenti luksussõidukitele turva- ja jälgimisseadmeid tootvast Oskando OÜ-st.

Koos varasema osalusega kuulub nelja Skype"i taustaga eestlase loodud ASI grupile nüüd 57 protsenti ettevõttest, teatas ettevõte. Ambient Sound Investments (ASI) on 2003. aastast tegutsev investeerimisettevõte, mille asutasid internetisuhtlusfirma Skype loomise juures olnud eestlased Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Jaan Tallinn ja Toivo Annus. Osaluse ost Oskandos on ASI teine tehnoloogiainvesteering - 2006.a. märtsis paigutas ASI 25 miljonit krooni Tartus asuvasse kõrgtehnoloogiafirmasse Clifton, mis kavandab kõrgsageduslike kõrge temperatuuritaluvusega odavate pooljuhtlülitite masstootmist elektroonikatööstuse tarbeks.

ASI juhatuse esimehe Toivo Annuse sõnul aitab Oskando omanikeringi konsolideerimine ettevõtet jõulisemalt arendada. Peaeesmärkidena nimetas ta tootearendust ja uute turgude hõlvamist. 'Kui seni pakkus Oskando sõidukite asukoha reaalajas jälgimist võimaldavaid lahendusi peamiselt Eestis, siis nüüd tahaksime võtta sihikule ka ülejäänud maailma,' ütles Annus.

ASI omandatud vähemusosalused kuulusid riskikapitalist Allan Martinsoni ja arvutiettevõtja Aivar Paalbergi firmadele. Riskikapitalifirma MTVP juhataja Allan Martinsoni sõnul müüs ta osaluse Oskandos, et keskenduda investeerimistegevusele oma riskikapitalifondi MartinsonTrigon kaudu.

1995. aastal asutatud Oskando OÜ tegeleb luksussõidukitele ja väikelaevadele mõeldud GSM- ja GPS-põhiste mugavus-, turva- ja jälgimisseadmete arendamise, tootmise ja müügiga. Oskando tooteid müüakse Eestis, Lätis, Soomes, Norras, Inglismaal, Iirimaal, Hollandis, Prantsusmaal ja Itaalias. Ettevõttes töötab 12 inimest.

Oskando üks tuntumaid tooteid on sõidukite positsioneerimisseade, millel põhineb EMT autovalveteenus MobiKIT. Eestis on see tehnoloogia paigaldatud 400 kallihinnalisele sõidukile, mida valvab turvafirma Falck. GPS-päringu abil sõidukite asukohta määrav seade võidab usaldust ka kindlustussektoris - Ergo Kindlustus muutis luksusautodele kaskokindlustuse hankimisel MobiKITi kasutamise hiljuti kohustuslikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing