Euroopa tööandjate organisatsioon UNICE muudab nime ja tugevdab oma sõnumit

11. aprill 2006, 12:54

Euroopa tööandjate organisatsioon UNICE muudab nime ja tugevdab oma sõnumit.

Möödunud reedel Pariisis koos olnud Euroopa riikide tööandjate keskliitude presidendid otsustasid muuta oma esindusorganisatsiooni UNICE nime Euroopa Ettevõtluse Keskliiduks ja tugevdada ettevõtjate häält avalikkuses, teatas Eesti Tööandjate Keskliit.

Uue nimega organisatsioon seadis tegevuse eesmärkideks muuhulgas Euroopa sotsiaalmudeli reformi, Euroopa Liidu jätkuva laienemise, ühisturu avamise ning aktiivse võitluse majandusliku natsionalismi ja protektsionismi ilmingute vastu.

'Euroopa tööandjaid teevad murelikuks viimasel ajal esile kerkinud protektsionismi ilmingud, mis väljenduvad näiteks lahjenenud teenuste direktiivis,' ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriis. 'Ühtse Euroopa turu kujunemine on raske kõigi jaoks – näiteks Eesti seisab seoses tööturgude avanemisega tõsise tööjõu puuduse kriisi ees, kuid see aeg tuleb lihtsalt üle elada.'

'Tööandjad soovivad ka Euroopa sotsiaalmudeli moderniseerimist, et tõsta töötajate tööhõive võimalusi, kohandada sotsiaalkaitse süsteem vananeva rahvastikuga ning anda sotsiaaldialoogile vajalik autonoomsus,' lisas Kriis.

Eesti Tööandjate Keskliidu poolt võtsid kohtumisest osa volikogu esimees Enn Veskimägi ja juhataja Tarmo Kriis. Eesti Tööandjate Keskliit on UNICE liige 1999. aastast.

Läbi 39 riigi tasandi tööandjate keskliidu üle 20 miljoni ettevõtte ühendav UNICE soovib lähitulevikus tihendada koostööd liikmesorganisatsioonidega, et Euroopa tööandjate sõnum jõuaks ka kohalikku ajakirjandusse. Selleks luuakse eraldi kommunikatsiooni jälgimise komitee, kus hakkavad osalema liikmesorganisatsioonide kommunikatsioonijuhid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing