PM: Kütusehinnad jätkavad hoogsalt kerkimist

11. aprill 2006, 08:00

Lähikuudel on Eestis oodata bensiinihindade jätkuvat tõusu, sest maailmaturuhinnad on jõudnud taas eelmise sügise tasemeni.

Viimase aja kütusehindade tõus on kergitanud bensiiniliitri hinna Eesti automaatjaamades juba 13,90 kroonini ja teenindusjaamades üle 14 krooni. Veel jaanuari lõpus olid need vastavalt 13,40 ja 13,75, kirjutab Postimees.

Oodata on aga hindade jätkuvat tõusu, sest naftabarreli hind tõusis eile USAs kümne nädala kõrgeimale tasemele ehk 68 dollarini ning Taani teatas nädalavahetusel selle aasta uuest bensiini hinna rekordist.

ASi Eesti Statoil juht Helle Kirs ütles, et surve hinnatõusuks on suur ja seda põhjustab poliitiline ebastabiilsus Iraanis, USA võimalik sõjaline sekkumine ja mässuliste tegutsemine Nigeerias. 'Toornaftat jätkub, aga rafineeritud toodetest on puudus ja sellest tingituna on hinnad viimastel nädalatel oluliselt tõusnud,' selgitas ta.

Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju tunnistas, et maailmaturuhinnad on tõusnud pea sama kõrgele kui mullu sügisel, mil Ameerikat ründas orkaan Katrina ja hinnad kerkisid päevadega. Seetõttu pole välistatud, et ka Eestis võivad jaehinnad kerkida taas 15 krooni piiresse nagu mullu septembris.

Kas Eestis on lähipäevil sarnaselt Taaniga oodata uut hinnarekordit, ei soovinud Kaju ennustada. 'Ei tahaks spekuleerida, kui palju hinnad võivad lähiajal tõusta,' märkis Kaju. 'Selge on aga see, et kuna Eestis kütust ei tehta ja samuti ei tehta seda Taanis, siis oleme kõik nabanööriga seotud maailmas toimuvaga,' viitas Kaju hinnatõusule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing