PM: Vilja Savisaar õhutab sundüürnikke linnapea vastu

11. aprill 2006, 07:37

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Vilja Savisaar soovitab ühiselamute asukail minna linnapea Jüri Ratase vastu protestimiitingule.

Homme hommikul kell üheksa, kui linnavalitsus koguneb Vabaduse väljak 7 maja neljanda korruse saali kabinetiistungile, tulevad linnavalitsuse ette miitingulised. Nad hakkavad meelt avaldama linnapea vastu, kes ei taha kaheksa Põhja-Tallinna ühiselamu asukatele nende eluasemeid erastada, kirjutab Postimees.

Pikett polekski mingi haruldus, kui seda ei korraldaks keskerakondliku linnavõimu vastu nende endi valijad ja üks linnaosavanem – Vilja Savisaar. Teine samasugune pikett toimub 20. aprillil, linnavolikogu istungi ajal volikogu hoone ees.

Homse piketi korraldaja, ühiselamuelanik Eda Männari ei tee mingit saladust sellest, et Vilja Savisaar on pikettide korraldamisega kursis ja võib täpsemaid selgitusi anda.

Vaid kolm nädalat tagasi, 20. märtsil saatis Savisaar noomiva erastamisteemalise kirja abilinnapea Kaia Jäppinenile, süüdistades linnavalitsust eelnõude valikulises menetlemises ja selge seisukoha langetamata jätmiseks.

Sellest et pikettide taga on Savisaar, räägitakse linnavalitsuses poolavalikult. Täpselt samuti kui tülist linnapea Ratase ja linnaosavanema vahel. Üksvahe keeldunud Savisaar koguni Ratasega ühte nõupidamisruumi minemast.

Ometi teab ka Savisaar, et Keskerakonna juhatus, kaasa arvatud tema enese abikaasa Edgar Savisaar, on seni ühiselamute erastamise küsimuses hoopis Ratast toetanud.

Vilja Savisaar nimetab juttu tülist linnapeaga laimuks, mida levitab opositsioon. Savisaar ei vasta otse küsimusele, kas linnapea tuleb tema meelest välja vahetada. 'Tallinna linnapea Jüri Ratas on oma tööga hästi toime tulnud,' seisab kirjalikus vastuses Postimehele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing