Sester: Lang võiks udutamise asemel tegutseda

11. aprill 2006, 15:24

Riigikogu liige Sven Sester teatas Rein Langi tänase esinemise kommentaariks, et justiitsminister võiks udutamise asemel ettevõtluskeskkonda soodustada.

Riigikogu Res Publica fraktsiooni liige Sven Sester saatis pressile teate, milles kritiseeris teravalt justiitsminister Rein Langi tänast ettekannet ärikeskkonna parandamisest.
'Minister unustas ära, et Reformierakond peaks praeguse valitsuse juhterakonnana pakkuma konkreetseid lahendusi, mitte uduseid ideid,' ütles Sester.

Sesteri sõnul on Reformierakonna juhitav valitsus olnud vastu mitmete ettevõtjasõbralike muudatuste tegemisele. Riigikogus on kaks korda tagasi lükatud eelnõu, mis lubaks äriregistri ja kinnistusraamatuga interneti teel tasuta tutvuda. Täna ütles justiitsminister Riigikogu ees, et eelnõu ei saa toetada, kuna eelarves pole selleks vajalikku raha ette nähtud. 'Rein Lang kas ei tea, millest ta räägib või valetab, sest viimane kord hääletas koalitsioon maha idee, et registritega tutvumine võiks olla tasuta alates järgmisest aastast ning sellel pole käesoleva aasta riigieelarvega mingit pistmist,' rääkis Sester.

Tema sõnul ei ole see valitsus ühe valitsemisaastaga rakendatud ühtegi olulist ettevõtluse lihtsustamisele suunatud poliitikat. 'Praegu oleks sellel valitsusel aeg udutamise asemel tulla välja konkreetsete eelnõudega. Paraku ei ole valitsus andnud ettevõtjatele mingit kindlust isegi selles osas, mis juhtub ettevõtte tulumaksuga 2009. aastal,' ütles Sester.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing