Lang soovib muuta ärikeskkonda lihtsamaks

Villy Paimets 12. aprill 2006, 00:00

Langi sõnul on Euroopa majandus kasvanud väga aeglaselt, seetõttu oleks vaja Eesti majanduskeskkonda atraktiivsemaks muuta. Näiteks Portugal on Langi sõnul võtnud eesmärgiks, et ettevõtte peab saama registreerida mõne tunniga. "Justiitsministeerium ei näe takistusi, et Eestis oleks lähitulevikus võimalik ettevõtte asutamine 2-3 tunniga, mille juures ei kannataks ka õiguskindlus. Selleks on täna tegelikult tarvis ainult poliitilist tahet," ütles justiitsminister.

"Kas üks või kaks tundi, polegi oluline, tähtsust omab ikka see, et seda oleks võimalik läbi viia ühe tööpäeva jooksul," täpsustas Lang. "Küsimus pole tundides, küsimus on ühes tööpäevas."

Langi teatel oleks kulud ettevõtete asutamise kiiremaks muutmisel suhteliselt väikesed, vaid IT-investeeringutele kuluks kusagil 40-50 miljonit krooni.

Langi ettekannet kuulanud Riigikogu liige, respublikaan Sven Sester ironiseeris aga, et kuna praeguse valitsuse minister ei ole aasta jooksul konkreetsete eelnõudega välja tulnud, siis ilmselt tulevad need alles järgmisel aastal ja järgmisele Riigikogule. "See koalitsioon on illusioon, seda koalitsiooni lihtsalt pole olemas, kokku leppida ei suudeta milleski," salvas Sester.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing