Pindi Kinnisvara langetas esimesena hindu

Kadi Heinsalu 12. aprill 2006, 00:00

Pindi Kinnisvara alandas 1. aprillil kaheks nädalaks 50 000 krooni võrra nelja korteri hinda Lasnamäel Priisle majas, maja valmib pärast jaanipäeva. Projektijuht Triin Sild põhjendas hinnalangetust hiljutise Hansapanga Uue Kodu päevaga, kus oli hea soodushindadega silma paista. Kui varem maksis 2toaline 45ruutmeetrine korter Priisle maja V korrusel 1,34 miljonit krooni, siis soodushind on 1,25 miljonit krooni. Kuna osta tuleb juurde ka 40 000kroonine parklakoht, on hinnavõit siiski vaid 50 000 krooni.

64 korteriga majas on müümata kümme korterit, mis Silla sõnul on hea tulemus. Ta märkis, et ostuhuvilisi soodushind tõi, kuid ostulepinguid pole sõlmitud. "Tegelikult on korteriturul hetkel suhteliselt vaikne, ostjaid ei ole," sõnas Sild.

Teised kinnisvaraarendajad pole hinnalangetust kaalunud, ehkki ehitatavate korterite müük on nende sõnul täiesti soikunud.

Augustis valmivas Tallinna Sütiste tee 192 korteriga majas oli eile saadaval 32 korterit. Müügiga tegeleva ERI Elamispindade Kinnisvara OÜ maakleri Marge Sinimetsa sõnul ei ole põhjust hinda langetada, need 30 korterit tulid alles 1. aprillil müüki, samuti Uue Kodu päeva puhuks. "Plaani järgi peaks korterid müüdud saama 15 kuuga, aga meil on müük käinud vaid kaheksa kuud," lisas ta.

Lutheri kvartali kortereid müüv Ober Hausi kinnisvaraspetsialist Reti Rand sõnas, et neilgi ei ole hinnalangetus teemaks. Samas ei ole jutuks ka hindade tõstmine, kuna müügis valitseb paigalseis.

Viimati tõstsid nad hindu detsembris. "Meeletu kiirus oli siis küll. Igaüks, kes pöördus, läks korteriga minema," meenutas ta.

Lutheris maksab 3toaline korter praegu 2,7-3,1 miljonit krooni. 180 korterist 80 on Ranna sõnul müüdud, mis on väga hea tulemus.

Tartu maanteel Fahle maja müüv Simus Kinnisvara maakler Taavi Paide ütles, et hindu langetada pole arendaja temalt palunud ja maja valmib alles novembris, nii et aega on. "Teiselt poolt, turg on täiesti seisma jäänud, praegu hinda tõsta on ka täiesti mõttetu tegevus," lisas ta. Fahle maja 139 korterist on järelmüügis või vabad 35 korterit ja Paide sõnul pole midagi imelikku, kui mõnda korterit veel pärast valmimist edasi müüakse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing