Riik kohtus Eesti Raudtee Saksa kosilasega

Martin Hanson 12. aprill 2006, 00:00

"Tegemist oli esimese kohtumisega, see toimus Deutsche Bahni palvel. Meile tutvustati BRSi tehtud pakkumist, et 66 protsenti Eesti Raudteest sakslastele müüa," ütles Savisaar.

Savisaar ütles ka, et Deutsche Bahni esindajatega vahetati arvamusi seoses riigi ja Eesti Raudtee enamusaktsionäri vaheliste hõõrumistega, peamiselt nn kuldaktsia ja täitmata investeerimiskohustusega seoses.

"Tegemist oli sümpaatse arvamuste vahetamisega, leppisime kokku, et kohtume veel ja jätkame koostööd, olgugi et tegemist on sisuliselt konkurentidega," sõnas Savisaar.

Sakslased on huvitatud BRSi ostmisest ning koostöö alustamisest riigi ja Deutsche Bahni vahel. Savisaare sõnul ei ole aga BRSi ost ainus viis, kuidas sakslastega koostööd teha.

Riik ei ole samuti BRSi osaluse ostu Eesti Raudtees välistanud, vaid ootab hetkel enamusaktsionäri seisukohta.

"Oleme andnud kindlalt BRSile mõista soovist osta tagasi Eesti Raudtee aktsiad, oleme teinud ka pakkumise hinna mõttes ning hetkel ootame Eesti Raudtee enamusaktsia omaniku vastust," sõnas Savisaar eile.

"BRS on väitnud, et teeb Eesti Raudtee müügitehingu juba detsembris, siis lükati see edasi jaanuari, sealt veebruari jne. Praegu on käsil juba viies välja pakutud müügikuupäev, samas müüki pole toimunud. Ma usun, et BRS peab üsna varsti endale ka tunnistama, et nende aktsiate võimalik ostja on vaid Eesti riik. Kuna nad sellest aru saavad, ei oska mina öelda," lisas minister kommentaariks võimalusele riigi ja BRSi vahelised hõõrumised seljataha jätta.

Eelmisel nädalal toimunud kohtumisel jättis Eesti Raudtee üldkoosolek jällegi kinnitama 2004. aasta majandusaasta aruande ning nüüd ka 2005. aasta aruande. Riik keeldub aruande kinnitamisest, sest peab BRSi pakutud Eesti Raudtee varade hinda liiga kõrgeks.

Deutsche Bahni esindajatelt kommentaare BRSi ostusoovi kohta saada ei õnnestunud. Samuti ei olnud võimalik tabada BRSi esindajaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:54
Otsi:

Ava täpsem otsing