USAs vahistati 6,7 miljoni dollarilise insaiderlusskeemi vedajad

Lauri Matsulevit? 12. aprill 2006, 00:00

Eugene Plotkinit, kes töötas investeerimispangas Goldman Sachs, ning Stanislav Shpigelmani, kes töötas Merrill Lynch & Co juures, süüdistatakse rahvusvahelises kauplemisskeemis, millega teeniti rohkem kui 6,7 miljonit dollarit (üle 86 miljoni krooni).

Plotkin ning tema kaaslane David Pajcin said Shpigelmani käest salajast infot firmade ülevõtmiste ja ühinemiste kohta, mida viis läbi Merill Lynch. Infot andis Shpigelman kas raha eest või lubati talle hiljem mingi protsent kasumist.

Eelmise aasta novembris esitas USA väärtpaberijärelevalve (SEC) hagi LHV ja selle töötajate Kristjan Lepiku ja Oliver Peegi vastu, keda süüdistatakse siseinfo põhjal väärtpaberitehingute tegemises ja selle kaudu tulu teenimises. SEC väidab, et kokku teeniti LHV kauplemiskonto kaudu 7,8 miljonit dollarit (üle 100 miljoni krooni).

Lepik ja Peek on ka Eestis kriminaalasjas kahtlustatavatena üle kuulatud ja nende kontod on külmutatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing