'Kirikupühad Maarjamaal'

Kersti Inno 13. aprill 2006, 00:00

Vaiksel nädalal alustab agentuur Corelli Music uue kontserdisarjaga "Kirikupühad Maarjamaal", mis hakkab järjepidevalt tutvustama ühe või teise kirikupüha puhuks kirjutatud kaunist muusikat. Kontserdid toimuvad meie ajaloolistes kirikutes üle Eesti, et tuua kuulajani heliloojate ja teoste algset sõnumit võimalikult puhtalt.

Selline kirikukontsertide traditsioon on pärit Lääne-Euroopa kristlikust kultuuriruumist. Kontserdisari toimub koostöös Eesti Evangeelse Luterliku Kirikuga, sarja patroon on EELK peapiiskop Andres Põder.

"Kirikupühad Maarjamaal" esimesed kolm kontserti on seotud ülestõusmispühadele eelneva vaikse nädalaga, mil meenutatakse kannatanuid ja meie hulgast lahkunuid. Muusikud ja korraldajad pühendavad vaikse nädala muusika kontserdid president Lennart Meri mälestusele, austuse- ja tänuavaldusena lahkunud suurmehele.

Esineb varajase muusika stuudio Cantores Vagantes, kes musitseerib vanade pillide täpsetel koopiatel - barokkflööt, plokkflöödid, barokkoboe, viola da gamba, klavessiin. Paljud neist pillidest on ansambli juhi Taavi-Mats Utti enda valmistatud. Cantores Vagantes on professionaalide sõpruskond, mille koosseis kujuneb vastavalt muusika nõudmistele.

Solistina teeb kaasa tenor Veikko Kiiver, kes praegu elab Rootsis ning tegutseb peamiselt Taanis, Rootsis ja Soomes nii solisti kui ka nõutud lauluõpetajana. Vanade ajalooliste kirikuvõlvide all saab kuulata barokiaja meistrite Bachi, Telemanni, Buxtehude, Heinicheni kannatusajaks kirjutatud kaunist kammermuusikat, mille hulgas ka mitmed Eesti esiettekanded.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing