Tanklad püüavad bensiini hinna tõusu edasi lükata

Ilona Soitu 13. aprill 2006, 00:00

11. aprillil oli Rotterdamis bensiini hulgimüügihind 6,81 krooni liiter. Viimati oli see nii kõrge eelmise aasta oktoobris ning Eesti Nestes oli siis bensiini 95 hind 14,45 krooni liitri eest. Eile maksis bensiin Futura 95 Euro Nestes 13,90 krooni.

"Meil ei ole kahjuks võimalik kommenteerida tulevikus aset leidvaid hinnamuudatusi," oli Neste Eesti ASi peadirektor Indrek Kaju vastus küsimusele, kas on oodata uut hinnatõusu. Siiski nentis ta, et kütuse jaemüügihind Eestis on eelkõige sõltuvuses analoogilise kütuse hinnast Euroopa turul.

"Eesti jaemüüjatel on võimalik mingi aja jooksul ignoreerida muudatusi maailmaturul, kuid nad ei saa seda teha lõputult," ütles ta.

Hinnatõusu ei välistanud ka Eesti Statoil ASi tegevdirektor Helle Kirs. "Surve hinnatõusuks on suur ning seda põhjustab poliitiline ebastabiilsus Iraanis, USA võimalik sõjaline sekkumine ja mässuliste tegutsemine Nigeerias. Toornaftat jätkub, kuid rafineeritud toodetest on puudus ning sellest tingituna on hinnad viimastel nädalatel maailmaturul oluliselt tõusnud," rääkis Kirs.

ASi Alexela Terminal juhatuse esimees Heiti Hääl aga ütles, et praegu pole plaani hindu muuta.

Majandusministeeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialisti Mario Lambingu sõnul ei kandu maailmaturu hind kohe Eestisse üle. "Eesti jaemüüjad reageerivad kuni ühe nädala jooksul, see sõltub sisseostetud varudest," ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing