EPL: Kilk käis Weroli erastamisel trumbid välja

13. aprill 2006, 07:13

Rein Kilk lõi Weroli erastamisprotsessis oma trumbid lauale, andes täitevmenetluse korras firmale kümme päeva aega 72,6 miljoni kroonise võlanõude tasumiseks.

Aeg hakkas jooksma 10. aprillist. See samm viib Weroli varade ja aktsiate müügini eraldiseisvalt, kirjutab Eesti Päevaleht.

Selle pommuudise tegi Weroli juhatuse esimees Robert Närska eile teatavaks firma Painküla tehasesse kogunenud Weroli ostuhuvilistele. Ja see külvas neis parajalt segadust, sest Weroli varad ja aktsiad müüakse nüüd eraldi, kusjuures aktsiad enne.

Painkülas olid kohal näiteks Paljassaares Oilio õli villiva EBM Grupi esindajad, ärimees Priit Kotkas, mõned väliskülalised ja Kilgi kontserni esindus. Kalevi juht Oliver Kruuda polnud kedagi kohale saatnud, samuti puudusid hiljaaegu Eesti Viljasalve erastanud Tiigi Keskuse esindajad, ehkki neid kõiki on Weroli ostuhuvilisteks tituleeritud.

Närska sõnul ei ole pangad nõus Werolit nõude tasumisel aitama, mistõttu lähiajal lähevad Weroli varad avalikule enampakkumisele alghinnaga 72,6 miljonit krooni. Kui keegi sellest summast üle ei paku, lähevad Weroli varad – tehas, kinnistu, varud jm – peaaegu täies mahus Kilgile. Kui keegi pakub aga näiteks 100 miljonit, kuulub 27,4 miljonit Werolile.

Paralleelselt on enampakkumisel ka Weroli aktsiad. Ent nendega müüakse firmat sisuliselt kui varatut ettevõtet.

Weroli nõukogu esimehe Raul Rosenbergi sõnul saab aktsiatega omandada näiteks Weroli tugeva kaubamärgi Olivia ning lepingud rapsitarnijate ning õli-ja rapsikoogi ostjatega. Aktsiate pakkumiste tähtaeg on 24. aprill, varade enampakkumise aeg pole veel paigas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing