Keskerakond: vaid LHV teab võlakirjade ostjaid

Peeter Raidla 17. aprill 2006, 00:00

Keskerakond emiteeris kolm aastat tagasi kokku ligi 10 miljoni krooni eest võlakirju. Tänavu märtsis Te ütlesite, et nende lunastamise tähtaja üle peetakse läbirääkimisi. Kuidas need lõppesid?

Kokku oli meil sada võlakirja. Selle aasta märtsis sai neist 10 lunastatud ja 90 pikendatud märtsini 2007.

Kes ikkagi on need salapärased investorid, kes oma raha (10 miljonit krooni) võlakirjade alla panid? Kui suur on nende võlakirjade aastatootlus? Miks nende investorite nimesid pole siiani avalikustatud, seda enam, et erakondadel on kohustus oma rahaallikad avalikustada?

Mina olen võlakirjade osas ajanud asju Rain Tammega LHVst. Investorid on investeerinud LHV toodetesse, millest loodavad raha teenida. Nende kasu on meie makstavad intressid. Kes nad on ja miks, tuleb LHVst küsida.

Siiani on teie erakonnal tagastamata ka Toomas Annuse ja Urmas Sõõrumaaga seotud osaühingult Rannailu saadud 3 miljoni krooni suurune laen, mis pärineb 2002. aastast. Millal see tegelikult ikkagi tagastatakse?

Oleme oma selle aasta eelarvesse planeerinud ka raha laenu tagasimaksmiseks.

Novembri lõpus seati Keskerakonna omanduses olevale kinnisvarale Toom-Rüütli tänavas hüpoteek 2,4 miljoni krooni peale. Jutt on ilmselt omal ajal kinnistu ostuks võetud laenu kattega. Samas peaks minu andmeil laenu jääk olema kuskil 1,7 miljoni krooni kandis. Kas antud juhul on hüpoteek lihtsalt suurem kui laenu jääk või võttis teie erakond lisalaenu?

Hüpoteek on suurem kui laenusumma, lisalaenu ei võetud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing