Pärnu teenis kinnistute müügist üle 20 miljoni

ÄP 17. aprill 2006, 00:00

"Edukaks kujunenud kinnistute müük täitis linnaeelarvet täiendavalt 21,8 miljoni võrra, mis näitab, et Pärnul on põhjust ette valmistada teine lisaeelarve," ütles abilinnapea Raul Sarandi.

Sarandi märkis, et enampakkumisel olnud kõrgeima alghinnaga kinnistud müüdi küll alghinnaga, kuid seevastu madalaima alghinnaga kinnistud tekitasid võistlusmomendi ja teenisid linnakassasse lisamiljoneid.

Kõige edukamaks kujuneski madalaima alghinnaga kinnistu müük aasdressil Kooli 63. Kinnistu, mille alghind oli 1 990 000 krooni, müüdi ligi kaheksa korda kõrgema hinnaga - 14 290 000 krooni eest - ASile Tootal Kinnisvara.

"Kooli 63 kinnistu enampakkumisele registreerus 21 osalejat," ütles linnavara peaspetsialist Kadri Tekko. Planeeringu järgi saab kinnistule ehitada kuni viiekorruselise korterelamu.

Mai tänav 71 kinnistu müüdi kuue osaleja seast parima pakkumise teinud OÜ-le Venus Kinnisvara 14 mln krooni eest. Korruselamumaa sihtotstarbega kinnistu alghind oli ligi kolm korda madalam - 4, 5 mln krooni.

Mai tänava 11 kinnistut, mis olid enampakkumisel kahe müügiobjektina, omandas volikogu kehtestatud alghinnaga OÜ Salvatore. Kokku laekus 11 kinnistu müügist 9 mln krooni. Kinnistutele planeeritakse kahte ridaelamut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing