Salva Kindlustus maksis 2006.a I kvartalis 58,6 miljonit krooni hüvitisi

17. aprill 2006, 14:54

Salva Kindlustus maksis käesoleva aasta esimese kolme kuuga kokku hüvitisi enam kui 58,6 miljonit krooni, mida on ligikaudu 43% rohkem kui eelmisel aastal.

Sarnaselt eelnevale aastale maksis Salva enim hüvitisi liiklus- ja kaskokindlustuses, vastavalt 29,5 ning 22,3 miljonit krooni. Nende kindlustusliikide lõikes on toimunud ka märkimisväärseim tõus makstud hüvitiste kogusummas – 75% liikluskindlustuses ning 66,6% kaskokindlustuses. Hüvitiste kasv I kvartalis tuleneb üldisest müügimahu kasvust (liikluskindlustuse makseid on kogutud aastaga 35,5% ja kaskokindlustuse makseid 41,2% rohkem) ning pidevast liikluskahju juhtumite arvu suurenemisest.

Kui veel veebruaris jäi liikluskahjude hulk napilt alla 1000 juhtumi, siis märtsikuu oma heitlike tee- ja ilmaoludega pakkus taaskord rekordilise tulemuse – 1131 kahjujuhtumit kuus. Kolme kuuga kokku on Salva registreerinud 2889 liikluskahju juhtumit.

Varakindlustuses on väljamakstud hüvitised võrreldes eelmise aasta I kvartaliga vähenenud ligi 47%. 2005. a kõrge väljamaksete tase oli seotud jaanuaris Lääne-Eestit ja saari tabanud üleujutustega.

Jätkuvalt on suurenenud ka Salva osakaal reisikindlustuse pakkujana, turuosa on selles valdkonnas Salval tõusnud ligi veerandini. Kolme kuuga on makstud hüvitisi eelmise aasta 1,1 miljoni krooni asemel 1,9 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing