EPL: Tapa elanikud nädal aega haisva kraaniveega hädas

18. aprill 2006, 07:22

Tapa on kümnendat päeva hädas ebatavaliselt lõhnava kraaniveega, tervisekaitselabori analüüsi andmetel ei vasta vee mikrobioloogilised näitajad nõuetele.

Jutt haisvast veest hakkas 7100 elanikuga Tapal levina n-ö traadita telefoni kaudu läinud nädala alguses. 1. Mai puiesteel elav Ilme Allandi ütles, et teadmatusse jäetud inimesed pidid ise vallavalitsusest ja veefirmast asja uurima, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Tapa Vesi ütles, et vett pruukida ei tohi, aga veearved tulevad ikka,' pahandas Allandi. Vee läbikeetmisest pole abi olnud, sest ebameeldiv lõhn ei kao. 'Vesi on läbipaistev, aga justkui gaas oleks sees. Haiseb nagu kala ja mullitab,' kirjeldas Allandi, kes nädalaga on pudelivee ostmisele kulutanud 150 krooni.

Infonappus on tekitanud mitmesuguseid kahtlusi. Reet Kirsi kõhkleb, kas kummaliselt lõhnava veega nägugi võib pesta.

Tervisekaitseinspektsiooni laboriuuring näitas, et Tapa vee mikrobioloogilised näitajad ei vasta nõuetele. 'Sellest on Tapa Veele teada antud ja firma reageeris kiiresti,' ütles inspektsiooni pressiesindaja Eli Lilles. Tervisekaitse soovitab kraanivee enne selle joomist läbi keeta.

Tapa Vesi on vee keemiliste ja mikrobioloogiliste näitajate süvaanalüüsi tulemuste teadasaamiseni hakanud vett klooritama.

Kolmapäeval võttis veeproovid kahest Konnaveres asuvast puurkaevust vee-ettevõttele kord aastas seireuuringuid tegev osaühing Salveesia. Lisaks puuraukudele võttis Salveesia esindaja proovid ka pumbajaamast ja sõjaväeosast. Proovide tulemused peaksid selguma ülehomseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing