Tallinn plaanib Merirahu sadama detailplaneeringu vastuvõtmist

18. aprill 2006, 11:12

Tallinna linnavalitsuse teatel plaanitakse vastu võtta Merirahu sadama detailplaneering, mille koostas OÜ R-Konsult.

Detailplaneeringut taotles Merirahu elupiirkonna arendaja OÜ Merirahu Arendus. Planeeritav maa-ala asub Merirahu elurajooni keskel, mere poole suunduva tänava pikendusel.

Rocca al Mare, Merirahu, Vismeistri, Kakumäe ja Tiskre moodustavad Tallinna ühe omapärasema piirkonna, mida iseloomustavad mere lähedus ja põlispuudega metsasalud, samas ka kaasaegsed elamud, kaubandus- ja ärikeskused, puhke- ning spordihooned ja hästi funktsioneeriv infrastruktuur. Jahisadam muudab piirkonna veelgi mitmekesisemaks ja atraktiivsemaks.

Sadamasse tulevad jahtklubi- ja teenindushooned, väikealuste hoiuala ning parkimisplatsid sõiduautodele. Jahisadama akvatooriumi asukoht on valitud peale põhjalikku lähipiirkonna merepõhja geoloogilisi uuringuid.

Peale detailplaneeringu vastuvõtmist peavad Tallinna linnaplaneerimise amet ning Haabersti linnaosa valitsus korraldama planeeringu avaliku väljapaneku, millele järgneb detailplaneeringu kehtestamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing