Kinnitati raudteeinfrastruktuuri prognoositavad kasutustasud

Gert D. Hankewitz 19. aprill 2006, 14:57

Raudteeinspektsiooni peadirektor kinnitas raudteeinfrastruktuuri prognoositavad kasutustasud 2006. aasta liiklusgraafikuperioodiks.

18. aprillil kinnitas Raudteeinspektsiooni peadirektor Jüri-Karl Seim raudteeinfrastruktuuri kasutustasud 28. maist 2006 kuni 26. maini 2007 kestvaks liiklusgraafikuperioodiks järgmistes määrades:

AS Eesti Raudtee raudteeinfrastruktuuri kasutustasu püsikulu: 24,339 krooni rong/km, muutuvkulu: 0,0247 krooni brutotonn/km
Edelaraudtee Infrastruktuuri AS raudteeinfrastruktuuri kasutustasu püsikulu: 23,258 krooni rong/km, muutuvkulu: 0,1775 krooni brutotonn/km

Raudteeinspektsiooni peadirektor lähtus oma otsust tehes raudteeinfrastruktuuri läbilaskevõime jaotamise komisjoni 17. aprillil tehtud ettepanekust prognoositavate kasutustasude määramiseks. Prognoositavate kasutustasude määramisele eelnevalt anti menetlusosalistele kahel korral võimalus haldusakti projekti kommenteerimiseks. Arvamuse andsid AS Eesti Raudtee, AS Spacecom, Westgate Transport OÜ, Coal Terminal Trans AS, Edelaraudtee AS, AS Elektriraudtee ja AS GoRail.

Inspektsiooni peadirektor pidas läbilaskevõime jaotamise komisjoni ettepanekut põhjendatuks ning lähtus infrastruktuuri majandamise kogukulude määratlemisel komisjoni seisukohtadest.

2005/2006 liiklusgraafikuperioodiga võrreldes suurenes AS Eesti Raudtee raudteeinfrastruktuuri majandamise kogukulubaas 2006/2007 liiklusgraafikuperioodiks ca 2,5%. Kogukulubaasi kasv oli peamiselt tingitud käimasoleval perioodil raudteeinfrastruktuuri tehtud investeeringutest.

Raudteeinfrastruktuuri kasutustasu põhi- ja abiteenuste lõikes määratakse raudtee infrastruktuuri-ettevõtjate majandus- ja finantsandmete ning majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega kehtestatud raudteeinfrastruktuuri kasutustasu arvestamise metoodika alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing