Skype tsenseerib Hiinas tekstisõnumites sisalduvaid sõnu

Gert D. Hankewitz 19. aprill 2006, 12:01

Internetitelefonifirma Skype tunnistas, et ettevõtte partner Hiinas filtreerib tekstisõnumeid jättes välja väljendid, mis Hiinas keelatud.

Kiiresti areneva internetitelefoni firma Skype"i juht Niklas Zennström põhjendas intervjuus Financial Times"ile, miks firma tsenseeris tekstisõnumites sõnu nagu 'Falun Gong' - keelatud liikumine ja 'Dalai Lama.' Zennströmi sõnul täitis Skype"i partner Hiinas Tom Online sõnu tsenseerides kohalikke seadusi.

'Tom viis ellu teksti filtri, mis on täpselt sama, mida teisedki sellel turul teevad,' ütles Zennström lisades, et sellised on kord juba riigi reeglid. Zennströmi sõnul pole Hiina tsensuur mitte kuidagi erinev Lääne riikides valitsevatest seadustest, mida Skype ka täitma peab.

Hiina, koos USA ja Saksamaaga on Skype"i kolm suurimat turgu, kus inimesed pidevalt firma tasuta telefoniteenust kasutavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing