Märtsikuu tõi väikese tootmise kasvu

Enn Heinsoo 20. aprill 2006, 00:00

Märtsikuu tõi mitmele väiksemale arvutitootjale suuri edasiminekuid ning kaks suurt hanget Ordile.

Suurim üllataja oli märtsikuus Ordi, müües 2909 enda toodetud arvutit, mis võrreldes ML Arvutite 1507 toodetud arvutiga on pea kaks korda rohkem. Esialgu jahmatama panevalt suure numbri taga on tegelikult aga kaks suurt hanget, suurusega kokku 1300 arvutit. Tavamüügis saavutatud 1609 masinat edestab sellegipoolest siiski ML Arvuteid.

Ordi tegevjuhi Ülle Kivirähki sõnul on ta märtsikuu eduga erakordselt rahul. "Näitasime kõrghooajale sarnaseid tulemusi ja müüsime rekordkoguse sülearvuteid, mis ületas eelmist aastat kolmekordselt. Hea meel on ka tõdeda, et kohalikud sülearvutid muutuvad järjest populaarsemaks tänu kiiretele uuendustele ja paindlikule hinnapoliitikale," lisas Kivirähk.

Ka Tigma saavutas võrreldes eelmise aastaga ligi viiekordse müügi kasvu ning Desknote'is toodeti sülearvuteid 86 protsenti rohkem kui eelmise aasta märtsis, mis ületab ka eelmise kuu müüki 45 protsendi võrra.

Gennet Lab müüs märtsikuus 86 arvutit, mis on nende parim müük läbi aegade ja 91% rohkem kui eelmise aasta märtsis. "Vaatamata suurele kogusele oli standardkomplekte vähe - enamik arvutitest koostati vastavalt kliendi vajadustele," rääkis klientide eelistustest Gennet Labi müügispetsialist Urmas Kungla.

ML Arvutite tootmine kahanes veebruariga võrreldes 5 protsendi võrra, mis on üks väiksemaid muutusi müügiedus ning selles võrdluses ka ainuke kahanemine.

Kõik teised arvutifirmad saavutasid suurema või väiksema tootmise kasvu. "Märts kulges suhteliselt vaikselt ilma ühegi suurema projekti ning hanketa," sõnas ML Arvutite tegevjuht Mait Rahi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing