Ostjad eelistavad kallist kütusest hoolimata suuremaid autosid

Gert D. Hankewitz 20. aprill 2006, 00:00

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) koostatud statistika kohaselt ostavad eestlased endiselt pigem suuremaid ja suurema mootoriga autosid kui väiksemaid. Automüüjate sõnul on suuremate autodega parem liigelda ja ka küttekulu pole jõulisematel autodel enam eriti palju suurem.

"Eesti teedel, eriti Tallinna teedel, on suurema autoga turvaline sõita," sõnas Amserv Auto tegevjuht Tiit Reha, kes tõi näiteks nende autosalongis müüdava Toyota Land Cruiseri, mida inimesed on aina rohkem ostma hakanud. "Väikese Yarisega võib suvel teeaukudesse ära uppuda," lisas Reha. Tema sõnul on Land Cruiseri puhul ka see oluline, et 99 protsenti autodest on diiselmootoriga, mis tähendab, et auto võtab vähem kütust.

Reha lisas, et olulist rolli mängib ka inimeste heaolu kasv.

Seda, et suuremad autod muutuvad aina ökonoomsemaks, tunnistas ka United Motorsi turundusjuht Toomas Pärna. "Suure mootoriga autod on üle ootuste ökonoomsed," sõnas ta.

Tema sõnul pole majanduslikult paremal järjel olevate inimeste jaoks vahet, kas osta suur auto, mis võtab linnas kümme liitrit sajale, või väiksem kütusekuluga 8 liitrit sajale. "See pole inimese jaoks nii drastiline vahe," sõnas Pärna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing