Telekomi aktsia jõudis 126 kroonini

Raivo Sormunen 20. aprill 2006, 00:00

Esimese Tallinna börsi firmana oma kvartalitulemused kokku löönud Eesti Telekomi aktsia lõpetas eile 8,06 eurol (126,11 kroonil) ehk 1,4% plussis. Tegemist on kõrgeima hinnatasemega pärast 2005. aasta mai lõppu, mil ettevõtte aktsia küljest kukkus ära dividendiõigus.

Ka eilse hinnatõusu võiks ajada pigem dividendide maksmise ettepaneku kui kvartalitulemuste kraesse. Nimelt teatas telekomifirma soovist tõsta viimased kaks aastat kaheksal kroonil püsinud dividendimakse 9 kroonini aktsia kohta.

Internetitulude kasvu ja MicroLink Eesti ost suutis kompenseerida mobiilsidetariifide märgatavat langust ning tõsta Eesti Telekomi esimese kvartali käivet viimase seitsme kvartali kiireimas tempos - 8,4%.

Ettevõtte puhaskasum kasvas küll 5%, kuid siin mängisid oma rolli amortisatsioonikulud, mis olid 20 miljoni krooni võrra väiksemad kui aasta eest.

Eesti Telekom teatas kvartalitulemustes, et firma suuromanik TeliaSonera töötas välja ühtse põhivara klassifikatsiooni kõigi gruppi kuuluvate ettevõtete tarvis ning ühtsed rakendatavad kasulikud eluead põhivara klassidele.

Põhivara kasuliku eluea muutmise mõjul väheneb Elion Ettevõtete 2006. aasta kulum ligikaudu 50 miljonit krooni ja EMT grupi 2006. aasta kulum ligikaudu 50 miljonit krooni. Uued amortisatsiooninormid rakenduvad alates 1. maist.

Telekomifirmade puhul enim jälgitav ärikasum enne põhivara kulumit langes möödunud aastaga võrreldes 519 miljonilt 516 miljoni kroonini.

Ehkki Saku Õlletehase aktsia hind jäi eile muutumatuks (9,95 eurot = 155,68 krooni), pakkus õlletehas siiski pinevust. Nimelt tehti teatavaks uudis, et õlletehase juhatuse esimees Jaak Uus lahkub oma ametikohalt.

Ettevõtte juhtide ümbermängimine annab maailma aktsiaturgudel tavaliselt päris kõvasti tooni ning kõigutab väärtpaberi hindasid. Investorid püüavad ära arvata, kumb on tugevam - kas uus või vana juht.

Hetkel me Saku Õlletehase uut juhti ei tea. Teame vaid, et börsiteate kohaselt oli õlletehas lahkuva juhiga väga rahul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing