USA dollar kukkus eile 12,64 kroonini

Raivo Sormunen 20. aprill 2006, 00:00

USA dollar kukkus eile hommikul euro vastu 1,2374 dollarini, mis kohaliku rahasse ümberpanduna teeb 12,6447 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 12,6657 krooni, mis on madalaim tase pärast möödunud aasta 9. septembrit.

Dollari vedas langusse investorites süvenenud usk, et USA keskpank võib järgmisel kuul baasintressimäära veel praeguselt 4,75 protsendilt 5 protsendini tõsta, kuid edaspidi võiks intresside tõstmine jääda juba harvemaks, aga võimalik, et üldse pidurduda.

See tähendaks aga seda, et Euroopa keskpank (mõningaste mööndustega ka Jaapani keskpank) võib oma intressitasemetega lähiajal USA intressidele hakata vaikselt järele jõudma ja muuta dollaris hoitava vara vähem atraktiivsemaks. "USA keskpanga viimase koosoleku protokolli avaldamine näitas, et pank on intresside tõstmise sama hästi kui lõpetanud ja see tähendab, et intressitootluste vahe käriseb euro kasuks," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Commerzbank AG valuutastrateeg Gavin Friend.

Kui veel esmaspäeval näitasid intressifutuurid 54protsendist tõenäosust, et USA keskpank tõstab oma 29. juuni koosolekul baasintressimäärasid, siis nüüd on vastav ootuse number langenud kõigest 30 protsendini.

Samas usuvad turud jätkuvalt, et 10. mail toimuval istungil intresse tõstetakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing