EPL: Kalev Kukk: riik ei peaks looma eeliseid ühele kütteliigile

20. aprill 2006, 07:29

Eelnõu järgi kehtestataks soojatootjatele turuhinnast madalam põlevkiviõli hind.

Plaani kohaselt fikseeritakse Narva Elektrijaamadest müüdava põlevkiviõli hind vaid soojatootjatele, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Praegu peavad kõik soojatootjad arvestama täiel määral kütuseturul toimuvate arengutega ning kaasnevate riskidega,' sõnas peaministri majandusnõunik Kalev Kukk. 'Ma ei pea õigeks riigi administratiivset sekkumist põlevkiviõli hinna fikseerimisse.'

Soojaturu areng peab Kuke arvates jätkuma tänastel turumajanduslikel põhimõtetel ning riik ei peaks looma eeliseid ühele kütteliigile.

Ministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Einari Kiseli sõnul on aga ühe kütteliigi teistest eristamine põhjendatud, sest põlevkiviõliga köetavates piirkondades maksab megavatt-tund kaugelt rohkem kui näiteks gaasist või hakkepuidust sooja saavates piirkondades. 'Kui tavaliselt on megavatt-tunni hind 400–500 krooni, siis põlevkiviõliga köetavates kohtades on hind 650–1000 krooni,' võrdles Kisel. 'See on tasandav meede, et hind oleks ühtlane.'

Kiseli sõnul paneks hinna paika energiaturuinspektsioon, vaadates üle Narva Elektrijaamade põlevkiviõlile tehtavad kulutused ning arvestades juurde mõistliku kasumi – täpselt nii nagu käib ka elektri-, põlevkivi- ja kaugküttehinna kooskõlastamine. Hind vaadataks üle igal aastal eraldi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing