Déj? vu pakub külastajale fusion-kööki, muusikat ja moodi

Heidi Vihma 21. aprill 2006, 00:00

"Õhtuti tahame pakkuda eelkõige elavat muusikat. Lisaks sellele on meil plaanis igakolmapäevane moeõhtu, kus tutvustame uusi moekollektsioone, lõhna- ja parfümeeriauudiseid, näitame kõike, mis on trendikas ja moes. Pühapäeviti kuuleb meil söögi-joogi juurde klaverimuusikat, esinema on lubanud tulla mitmed noored pianistid. Reede ja laupäeva õhtuti saab kuulata särtsakamat muusikat. Pikem koostöö on kavas ansambliga Ragtime Club, kus mängivad muusikaakadeemia tudengid, Ragtime esineb Déj? vu's vähemalt kaks korda kuus. Koostööplaane peetakse ka ansambliga April in Paris - džässilikum laad, klaver, flööt, solist," tutvustab Déj? vu tegevjuht Merje Veeperv.

Selle nädala laupäeval astub üles Sofia Rubina, edasised plaanid veel päris paigas pole, kohviku muusikaprogrammi alles töötatakse välja ja seda saab jälgida koduleheküljelt aadressil www.dejavu.ee. Moe- ja muusikaprogrammid algavad kell kaheksa õhtul.

Moeõhtute korraldamisega tegeleb firma Kalamari. Eelmisel kolmapäeval toimus Versace uue lõhna "Eau Fra?che" tutvustusõhtu.

"Aprilli viimasel kolmapäeval on Fructis Style'i uudistoodete tutvustusüritus. Maikuu plaanid on veel lahtised, läbirääkimised käivad moe-, parfümeeria- ja ehtefirmadega," räägib Kalamari projektijuht Mihkel Vabrit. "Avaõhtu läks väga hästi, inimesi oli palju ja atmosfäär mõnus," lisab ta.

Kohviku sisseseadmisel tegeleti paar kuud istekohtade paigutusega - kuidas asetada lauad ja toolid niimoodi, et igast kohast oleks võimalik kõike toimuvat jälgida. See on õnnestunud - moeüritusteks sobib Déj? vu väga hästi, on Mihkel Vabrit rahul.

Déj? vu on avatud kella poole kaheteistkümnest kella üheni öösel. Aga mitte alati ei panda uksi kell üks kinni - reede- ja laupäevaõhtud venivad hommikuteks, siis ollakse avatud kella seitsmeni järgmisel hommikul.

See on hea uudis tõsistele peoloomadele: kõigepealt saab enne pidu läbi astuda ja siis veel kord ka pärast pidu, tulla enne kojuminekut hommikust sööma. Seni Tallinnas stiilset varahommikust söögikohta ei olnud, nii et hommikuni pidutsejad on pidanud leppima hamburgerikioskite ja beniinijaamade menüüga.

Mõned näited India kokkade poolt kokku pandud fusion-menüüst: tomati-koriandrisupp, idamaised rullid, Satay kanavarras, wokitud kana. Joogikaardil on üle saja kokteili, eri maade kokteilidest on välja valitud kõige menukamad.

Déj? vul on oma teemeister - teekaupmees ja maaletooja Stephen Kokker, kelle elu põhihuviks ja kire on tee. Menüüs on selliseid teesid, mida mujalt Eestis kusagilt ei saa, kokku 49 erinevat sorti teed ja 11 erinevat tee serveerimise viisi. Jaapani tee serveeritakse Jaapani teekannudes, õrn Hiina tee Hiina nõudes, kasutusel on ka ehtsad nõukogudeaegsed teeklaasid. On tee, mis avaneb tassis lilleõiena, on matetee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing