Kaasaegse tantsu maailmakuulsus Carolyn Carlson esmakordselt Eestis

Christel Karits 21. aprill 2006, 00:00

Kõrgetasemelist kaasaegset tantsu saab näha 28. aprillil Kumu auditooriumis, kus etenduvad rahvusvaheliselt tunnustatud koreograafi ja tantsupedagoogi Carolyn Carlsoni lavastus "Down By The River" ja tema õpilase Juha Marsalo "Scene D'Amour". Esitab tantsutrupp Prantsusmaalt.

"Down By The River" on Carolyn Carlsoni 2004. aastal USAs Salt Lake Citys esietendunud energiline lavateos kuuele tantsijale. Teos on inspireeritud A.R.Ammonsi luuletusest "Jõgi" ning pühendatud loodusele selle täies võimsuses, püüdes järele aimata katkematult voolava jõe mäslevaid voogusid, ning teisalt tasast lainetust sedamööda kuidas vahelduvad aastaajad. Etenduses peituvat eepikat ja sümbolismi aitab sügavamalt tajuda helidekollaaž koos jazz'ihõngulise originaalmuusikaga René Aubrylt.

Juha-Pekka Marsalo "Sc?ne D'Amour" käsitleb iha, mis läbi emotsiooni ja keha sunnib inimest teoks tegema oma soove ja kujutlusi. Teos loob dünaamilise situatsiooni, mis haarab ühtsesse rütmi kuue tantsija liikumisenergia.

Muusikaline taust pärineb heliloojate duolt Dan Levylt ja Olivia B. Merilahtilt, kelle esimese koostööna valmis muusika hiljuti Eesti kinodes näidatud filmile "Huntide impeerium" (L'empire des Loups, 2005).

Carolyn Carlson on töötanud Soomes, Rootsis (Culberg Balleti juhina), Itaalias ja Pariisis nii koreograafi, trupi juhi kui ka tantsijana. Võitnud mitmeid rahvusvahelisi tantsuauhindu läbi aegade.

Hetkel töötab ta Pariisis oma stuudios Atelier de Paris ning on Prantsusmaa koreograafiakeskuse loominguline juht.

Kaasaegse tantsu üks kuulsamaid legende saabub Eestisse mõni päev enne etendusi ja viib läbi improvisatsiooni meistriklassi Eesti kaasaegse tantsu professionaalsetele tantsijatele Estonia teatris. Tema Eesti-visiidi korraldab Sõltumatu Tantsu Ühendus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing