Maksuametil ärkas huvi Grossi vastu

Ralf-Martin Soe 21. aprill 2006, 00:00

"Jah, kindlasti on Oleg Grossi firmad sattunud Äripäeva eksperimendiga Ida maksu- ja tollikeskuse huviorbiiti," kinnitas eile Ida maksu- ja tollikeskuse juhataja Lauri Pastak. Pastak lisas, et praegu on menetluse all 60 kontrolliobjekti Ida- ja Lääne-Virumaa 9000 ettevõttest. "Nende 60 seas täna Grossi ettevõtteid pole, ka viimaste aastate jooksul pole Grossi juures kontrolli läbi viidud," rääkis Pastak. Kontrolli teostab tema sõnul Ida maksu- ja tollikeskuse kontrolliosakond.

Rakvere maksu- ja tollibüroos eile mitte keegi Äripäevaga Oleg Grossi teemal kõnelda ei soovinud. Kõne vastuvõtja soovitas Tallinnasse maksuameti peakontori avalike suhete peaspetsialistile Liis Plakile helistada.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe kommenteeris, et maksuamet üritab subjektiivset kontrolli vältida, et kohalik maksuamet ei oleks põimunud ettevõtjatega. Veermäe ei saanud maksuseadusest lähtuvalt midagi Oleg Grossi ümbrikupalga maksmise kahtluse asjus kommenteerida. Tema sõnul on teema kuumaks läinud, kuid maksuamet ei saa öelda, keda nad kontrollivad ja kes on suurema tähelepanu all.

Äripäev kirjutas 13. aprillil ajakirjanduslikust eksperimendist, mille käigus töötas ajakirjanik neli päeva OG Elektra Tootmises ja sai seal ümbrikupalka. Ettevõte kuulub Oleg Grossile, kes nimetas väiteid ümbrikupalga maksmise kohta laimuks. Gross kinnitas kolmapäeval Äripäevale, et lehega suhtlevad edaspidi ainult tema advokaadid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing