Nokia üllatas analüütikuid

Raivo Sormunen 21. aprill 2006, 00:00

Nokia on üks paljudest ettevõtetest, mis suudab analüütikuid pidevalt üllatada. Firma aktsia on kvartalitulemuste peale alatihti tugevalt kõikuma löödud ehk tulemused pole vastanud turu ootustele. Eilne päev kinnitas seda taas. Nokia tõusis kvartalitulemuste peale keskpäeval koguni 8,1% ja katsus ära viimase pooleteist aasta kõrgeima 18,84eurose hinnataseme. Pärastlõunal aktsia hind küll veidi taandus.

Näiteks tõusis Nokia aktsia 2005. aasta esimese kvartali tulemuste peale 5,9%, küll aga langes teise ja kolmanda kvartali numbrite peale vastavalt 10,1% ja 4,7%. Möödunud aasta tulemuste peale kõikus küll aktsia päevasiseselt 8protsendises amplituudis, kuid kindlat suunda aastatulemused siiski ei andnud.

Nokia esimese kvartali tulemus ületas analüütikute poolt keskmiselt prognoositud 0,22eurost aktsiakasumit 0,03 euro võrra. Kvartali müüginumber (9,51 miljardit eurot) trumpas analüütikute keskmise ootuse üle koguni 8 protsendi võrra.

Väga positiivne on asja juures see, et Nokia on tõenäoliselt suutnud oma turuosa mobiiltelefonide valmistajate turul tõsta.

Nokiale allhanget tegev Elcoteq tõusis pärastlõunal uudise peale 3,7%. Nokiale pooljuhte tootvad Infineon ja STMicroelectronics NV kosusid vastavalt 2,5% ja 1,8%.

Hetkel on investorid ja analüütikud maailmas kinni ettevõtete kvartalitulemustes ja need annavad ka turgudel peamist tooni.

Keemia- ja ravimitööstusfirma Akzo Nobel aktsia rallis eile 6,9% ja jõudis 46,67 euroni. Ettevõtte kvartalikasum langes kardetud 38% asemel vaid 13% võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing