Estonian Airi kaks tänast lendu tühistatud

21. aprill 2006, 12:03

Estonian Airi tänane Tallinn-Hamburg-Tallinn lend jäi ära ning tühistatud on lõunane Tallinn-Stockholm-Tallinn lend.

Estonian Airi asepresidendi Mart Relve sõnul tähendab lendude ärajäämine lennufirma jaoks ennekõike muret klientide pärast. 'Teeme kõik, et reisijad läbi teiste lennuliinide sihtkohta toimetada,' rääkis ta.

Eile pärastlõunal teavitas Sharm el Sheikhi poole teel olnud lennuki ES-ABG 'Virmaline' piloot, et lennuk põrkas kokku linnuga. Kuna kõik näidud olid normis ning ohtu reisijatele ei olnud, otsustas piloot lendu jätkata ning sihtkohta jõuti plaanipärasel ajal.

Sharm el Sheikhis tehtud välisel vaatlusel selgus, et lennuki esiosas olev radarikate oli saanud linnuga kokkupõrkest kahjustada. Estonian Air saatis Sharm el Sheikhi oma mehhaanikud ning transpordilennukiga on Egiptuse poole teel ka lennuki uus radarikate. Relve sõnul tingis oma mehaanikute ning varuosa saatmise Tallinnast tõik, et kohapeal ei ole sedalaadi teenust ning radarikate oli Tallinnas olemas. 'Kindlasti on eraldi transpordilennuki saatmine kulukas,' lisas ta.

Praeguse prognoosi kohaselt peaks Sharm el Sheikhist lennuk tagasi Tallinna startima täna kella 15.00 paiku.

Seoses lennuki remondiga jääb ära tänane Tallinn-Hamburg-Tallinn lend ning tühistatud on ka täna kell 12.50 Tallinnast väljuma pidanud lend Stockholmi ja tagasi.

Vastates küsimusele, kas Estonian Airil peaks olema varulennuk selliste intsidentide puhuks, vastas Relve, et ka suuremad lennufirmad ei hoia varulennukit. Tema sõnul jäi eelmisel aastal Estonian Airi lendudest ära 0,5% ehk 9001 lennust 47.

'Meie vanim lennuk on aastast 1995, seepärast võib Estonian Airi lennukiparki pidada rahvusvahelises plaanis suhteliselt uueks,' sõnas Relve.

AS Estonian Air on Eesti rahvuslik lennukompanii, mille lennukitega lendas 2005. aastal 642 700 reisijat. Estonian Air pakub otselende 17 sihtkohta üle Euroopa. Estonian Airi omanikeks on Eesti riik, SAS Grupp ja Cresco Investeerimispank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing