PM: IT-firmasid vaevab tööjõupuudus

21. aprill 2006, 08:24

Tartu tarkvarasektoris on oodata vähemalt kahekordset kasvu, mis viib Tartu IT-firmad tõsise tööjõupõua ning spetsialistide üleostmisteni.

Äriettevõtetele tarkvara tootva Codewiseri tegevjuht Neeme Vool teab nimetada firmat, mis laob oma töötajatele uue spetsialisti juurdevärbamise preemiana 8000 krooni lauaservale. 'Meie firma tipptegijatele on rutiin, et iga nädal tuleb üks kõne tööpakkumisega,' rääkis ta Tartu Postimehele.

Näiteks programmeerija keskmine brutopalk Tartus on praegu Voolu hinnangul 16 000–17 000 krooni. 'Seoses üleostmistega on ka täiesti keskpäraste oskustega programmeerijate palgaootused kasvanud 20 000–30 000 kroonini,' lisas ta.

Tööjõupuudus IT-sektoris on probleemiks terves maailmas, ent Tartu Teaduspargi läbi viidud uuringu esialgsed tulemused viitavad tõepoolest ülikoolilinna tarkvarafirmade iseäranis kiirele kasvule.

Praegu teenib Tartus tarkvaratootmisele keskendunud firmades leiba umbes 700 inimest, lähima kolme aasta jooksul vajavad need ettevõtted aga teaduspargi arendusdirektori Sven Illingu andmetel vähemalt teist samapalju inimesi juurde.

'Webmedia ja Playtech on andnud mõista, et võimaluse korral kasvaks nad oma praegustest soovidest kiireminigi ning sestap pole vale öelda, et infotehnoloogiaettevõtete vajadus lisatööjõu järele võib kolme aasta jooksul küündida tuhande inimeseni,' lausus Illing. 'Turule on ju tulemas lisaks olemasolevatele teisigi ambitsioonikaid tegijaid.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing