ÄP 5 aastat tagasi: Spari poed valitsevad neljas linnas

ÄP 24. aprill 2006, 00:00

Spar peab ennast turuliidriks Rakveres, Viljandis, Pärnus ning veel ka Tartus, nõrgemalt on kett esindatud Narvas, Kuressaares, Haapsalus ja Raplas. Samas võib teiste jaekettide laienemine linnades väljaspool Tallinna seda positsiooni muuta ning samuti ei pea väljaspool Tallinna tegutsevad kohalikud ettevõtjad Spari alati hinnadikteerijaks, vaid pigem Säästumarketit.

Spari kaubamärgi all opereeriva Baltic Food Eesti ASi turundusdirektori Marge Rahu sõnul omab ettevõte ülevaadet kõigi konkurentide ja Säästumarketi hinnakujundusest. Tartus on Sparil 8 kauplust, müügipinda üle 4100 m2. Konkurendid on Astri ja Konsumi poed, mis kuuluvad ETK-le, ning Tirsi Hulgi. Pärnus on Sparil neli kauplust, müügipinda 2500 m2, konkurendid on Kanpoli kauplused ja Lepa Edu.

Hetkeseis: Spari poed on ajalugu. Suurim jaekaubanduskett on Säästumarket oma 49 kauplusega, tänavu on kavas avada veel 3 poodi. Järgneb ETK grupp. Selveril püsib tihedalt kannul Leedu päritolu VP Market, mis on juba kätte saanud Prisma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing