Börsid astusid nafta jälgedes

Tõnis Oja 25. aprill 2006, 00:00

USA aktsiaturud on viimastel nädalatel liikunud nafta hinnaga ühes suunas.

Möödunud nädalal kerkis nafta hind üle kaheksa protsendi ajaloo kõrgeimale tasemele, 75,17 dollarini barrel, aktsiaturgudele see negatiivset mõju ei avaldanud.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis nädalaga 1,9 protsenti enam kui kuue aasta kõrgeimale tasemele 11347,45 punktini, S&P 500 aktsia indeks kosus nädalaga 1,7 protsenti, 1311,28 punktini.

Ning naftakompaniide aktsiate kõrval kerkisid märkimisväärselt nende ettevõtete aktsiate hinnad, kes teatasid korralikest kvartalitulemustest. Näiteks avaldasid reedel eelmise kvartali head majandustulemused interneti otsingumootor Google, kes teatas pea kahekordsest käibe kasvust, ning kollaste postitussiltide valmistaja 3M. Aktsiate hinnad kerkisid reedel vastavalt 5,3 ja kolm protsenti, aga nädala tõus oli Google'il kokku 8,7 protsenti ehk 35 dollarit aktsia kohta ning tööstuskonglomeraadil 3M 5,1 protsenti.

Eile hakkas nafta hind veidi langema ning samas suunas liikusid ka aktsiaturud. Dow Jonesi tööstuskeskmine oli tund aega pärast avamist langenud mõni sajandikprotsenti, S&P 500 indeks ja Nasdaqi koondindeks aga 0,4 protsenti vastavalt 1306,71 ja 2331,39 punktini.

Pettumuse valmistas koopiavalmistaja Xerox, mille eelmise kvartali kasum langes 5 protsenti, 200 miljonile dollarile (2,5 miljardile kroonile), ning käive kaks protsenti, 3,7 miljardile dollarile (47 miljardile kroonile). Aktsia hind reageeris väikesele langusele aga valuliselt - aktsia hinna üle viieprotsendilise kukkumisega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing