Kilk ja Sõõrumaa rebivad Weroli pärast

Martin Hanson 25. aprill 2006, 00:00

Urmas Sõõrumaa kinnitas, et läks ostma Werolit kui kasumlikku ettevõtet, ning ütles, et kui tema ettevõtte tehtud pakkumine ostutub parimaks, siis võtab ta loomulikult üle ka kõik nõuded, mis on Weroli vastu esitatud.

"Praegu ei ole ma Rein Kilgiga veel rääkinud, kuid usun, et kokkulepped on võimalikud. Kas ma siis ostan tema poolt täitevametile antud 72,6 miljoni kroonise võla ära või asub Kilk kreeditoriks," sõnas Sõõrumaa.

"Ma olen valmis võtma üle kõik lepingulised nõuded ning investeerima nõutud 30 miljonit tehastesse. Ma usun Weroli kasumlikusse, sest peale selle, et õlipressimine on äriliselt perspektiivikas, tuleb mängu ka biodiisel ning kui vaadata maailma arengut, siis energeetika ei odavne," sõnas Sõõrumaa.

Sõõrumaa kinnitas, et ta plaanib jätkata Werolis õlipressimist senises mahus, kuid tahab võimaluse korral võimsust suurendada.

Põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup ütles, et kõik pakkumised olid esmapilgul vastuvõetavad ning järgneva 10 päeva jooksul saab selgeks, milline pakkumine on parim.

Seni kõige tugevamat ostusoovi näidanud ärimees Rein Kilgi sõnul esitasid nemad oma 32 miljoni kroonise pakkumisega nende jaoks kõrgeima võimaliku hinna. Rapsoodia pakutud hind oli 7,3 miljonit krooni.

"Kuna me oleme selle asja sees juba olnud, oma rahaga Werolit tervendanud, siis on meie hinnapakkumises sees ka emotsioon. Rapsoodia pakkumise taga on aga sulaselge matemaatika ning see on kõige lähemal tegelikkusele," sõnas Kilk.

Sõõrumaa pakkumise kohta ütles Kilk, et sellega nemad konkureerida ei suuda.

Urmas Sõõrumaa pakkumine 52 miljonit krooni oli täpselt riigi nõutud nominaalhind aktsiate eest pluss eelmise majandusaasta kasum, mis oli 8 miljonit krooni. "Pere Leib ja Rapsoodia hindasid aga aktsia hinda riigi pakutust odavamaks," sõnas Oopkaup.

Werol Tehaste aktsiaostu enampakkumine toimus vastavalt valitsuse korraldusele alghinnata.

Werol Tehaste pressiesindaja Madis Salumi sõnul on töömeeleolu tehases hea. "Ma usun, et tehase töös ei muutu eriti midagi, ükskõik kes tehase ostab. Kohustused tuleb täita nii või naa," lisas Salum.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing