Linnavalitsus lubab Piritale rohkem elamuid

Gert D. Hankewitz 25. aprill 2006, 11:25

Tallinna linnavalitsus kavatseb lubada Pärnamäe tee 29 ja 29a kinnistute ja Narva mnt 151 kinnistu detailplaneeringu, mille järgi kerkib piirkonda elamuid.

Pärnamäe tee 29 ja 29a planeering hõlmab 4,3 ha suurust ala. Kinnistutele on planeeritud 17 elamukrunti. Detailplaneringu koostas OÜ Arhitektuuribüroo Kersalu ja Nagel.
Narva mnt 151 kinnistu detailplaneering näeb ette 3,7 ha suuruse ala maakasutuse sihtotstarbe muutmise sotsiaalmaast elamumaaks ning kruntideks jagamise. Kruntidele on kavandatud üksikelamud ja kuni kolmekorruselised korerelamud. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Pärnamäe tee 29 ja 29a kinnistute maakasutuse juhtfunktsiooniks on ka Tallinna üldplaneeringu kohaselt väikeelamute ala. Lisaks elamutele kavandatakse sinna kaks üldkasutatavat haljastut, transpordimaa juurdepääsuteede jaoks ning tootmismaa pumpla tarvis.

Elamukruntide planeerimisel arvestati maastikku ja kõrghaljastust ning piirkonna hajali asetsevat hoonestust. Kruntide suurused jäävad vahemikku 1146-3477 m2.
Lähtudes Tallinna üldplaneeringust jääb Pärnamäe tee äärde 50 m laiune haljaskoridor, mis arvestab Pärnamäe kalmisturahu tsooni nõudega.

Narva mnt 151 kinnistu on detailplaneeringuga jagatud 18 elamumaa krundiks, kuhu planeeritakse viis kuni kolmekorruselist korterelamut ja 13 kuni kahekorruselist üksikelamut. Korterelamud on kavandatud Narva maantee äärde, üksikelamud maanteest kaugemale. Lisaks on alale kavandatud kolm transpordimaa krunti juurdepääsuteede ning tootmismaa krunt alajaama tarbeks. Ka Narva mnt detailplaneering arvestab 50 meetrise tee äärse haljaskoridoriga.
Tallinna Linnaplaneerimise Amet ning Pirita Linnaosa Valitsus korraldavad peale vastuvõtmist detailplaneeringute avaliku väljapaneku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing