PM: Sisekaitseakadeemia krunt läheb müüki

25. aprill 2006, 07:50

Siseministeerium kavatseb kas kogu või osa sisekaitseakadeemia krundist Tallinnas Kase tänaval müüki panna.

Siseministeeriumi halduse asekantsleri Merle Küngase sõnul tahab ministeerium leida sisekaitseakadeemia kompleksile kõige mõistlikuma ja soodsama lahenduse ning seepärast tuleb korraldada avalik konkurss, kirjutab Postimees.

'Peame otsustama, kas olemasolevad hooned põhjalikult remontida, ehitada nende asemele päris uued sinna või kuhugi mujale,' ütles Küngas. Olemasolevate hoonete remontimine on neist valikutest tema sõnul ilmselt kõige kallim.

14,6hektarine krunt on ministeeriumi arvates akadeemiale liiga suur, mistõttu läheb osa maad tõenäoliselt avalikul enampakkumisel müüki. Ekspertide hinnangul on kogu krundi hind 179 miljonit krooni.

Pirita-Kose valdavalt eramutes, paaris- või ridamajades elavad inimesed jälgivad sisekaitseakadeemiaga seonduvat aga hirmuga. Teisel pool Kase tänavat on juba 5korruselised elumajad ning sisekaitseakadeemia krundile võivad kerkida samasugused majamürakad, pelgavad kohalikud.

Pirita halduskogu esimehe Mati Eliste sõnul on arendajate surve tõesti tugev. 17. aprillil võttis halduskogu vastu pöördumise peaministri poole, et sisekaitseakadeemia ei koliks Kase tänavalt ära. Ka ei soovi halduskogu muuta maa-ala sihtostarvet elamumaaks.

'Hoiatav näide on Kardiorus endine ETKVLi staadion,' ütles Eliste. 'Arco Vara sai seal magusa maatüki kätte ning nüüd on see tihedalt korrusmaju täis ehitatud. Sisekaitseakadeemia krundiga võib sama lugu juhtuda,' leidis Eliste.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing