Tallinna pensionärid saavad maamaksuvabastuse

Gert D. Hankewitz 25. aprill 2006, 11:13

Tallinna Linnavalitsus kavatseb homsel istungil anda vastava taotluse esitanud 143-le pensionärile maamaksuvabastuse, teatas pressiteenistus.

“Linn võib maamaksust vabastada pensioni saaja, kelle kasutuses on Tallinnas asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa, mis on suurem kui 200 m²”, ütles abilinnapea Taavi Aas. “Maamaksuvabastust võib taotleda kuni 1000 m² ulatuses ja vaid sel juhul, kui taotleja ei saa maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu,” lisas Aas.

Kui pensioni saaja kasutuses on mitu elamumaa sihtotstarbega maatükki, on tal õigus saada maksuvabastust ainult ühele neist maatükkidest. Maksuvabastuse summa isiku kohta võib olla kuni 500 krooni aastas.

Maamaksuvabastuse saab 143 isikut, kelle maksuvabastuse avaldused on laekunud Tallinna Maa-ametisse 24. märtsiks 2006. Nende isikute arvel väheneb maamaksust tulenev kohaliku omavalitsusüksuse eelarvetulu 70715 krooni võrra. Koos pensioni saajatega, kellele on varasematel aastatel määratud maamaksuvabastus, kulub 4737 pensioni saaja maamaksuvabastusele kokku 2,34 miljonit krooni.

<pilt2#fotod/Tallinn/Linnavalitsus_ja_volikogu/Taavi_Aas_1_veiko_198749.jpg#400#600#Abilinnapea Taavi Aas>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing