Head tulemused Rootsist

Tõnis Oja 26. aprill 2006, 00:00

Head esimese kvartali tulemused on kergitanud Skandinaavia aktsiate hindu, tõusu eesotsas on veoautode tootja Volvo ning Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera.

Euroopa suuruselt teine veoautode tootja Volvo aktsia hind oli keskpäevaks hüpanud 6,5 protsenti, 378 Rootsi kroonini. Tõsi, kella viieks õhtul oli hinnatõus taandunud 4,8 protsendile ehk 372 Rootsi kroonile. Ettevõte teatas 23protsendilisest kasumi kasvust, 3,98 mld Rootsi kroonini (6,7 mld Eesti kroonini). Analüütikud ootasid keskmiselt 3,13 mld Rootsi krooni suurust kasumit. Raskete veoautode müük on järsku kasvanud sellepärast, et Euroopa Liidus hakkavad alates 1. oktoobrist kehtima uute autode müügile rangemad keskkonnanõuded (lämmastikoksiidi emissiooni tuleb alandada poole võrra) ning

1. jaanuarist hakkavad rangemad nõuded kehtima USAs, teatas Bloomberg. Volvo tegevjuht tõstis selleks aastaks nii Euroopa kui ka USA regioonis müügiprognoosi 10 000 veoki võrra.

Stockholmi börsi teine tõusja oli Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera, kelle aktsia kallines 3,3 protsendi võrra, 49,60 Rootsi kroonini. Ettevõte teatas kasumi 16protsendilisest kasvust, 3,69 mld Rootsi kroonini (6,2 mld Eesti kroonini), ning investeerimispank Credit Suisse tõstis aktsia hinnasihti 50 Rootsi kroonini, võrrelduna varasema 42 krooniga.

Ericssoni aktsia hind oli keskpäevaks kerkinud 1,14 protsenti 26,60 Rootsi kroonini, Nokia aktsia hind tõusis Helsingi börsil 0,82 protsenti, 18,44 euroni.

Helsingi börsil on märkimisväärsed kerkijad investeerimispangad eQ, mille aktsia kallines 7,2 protsenti, 4,00 euroni, ning FIM, mille aktsia hind hüppas 5 protsenti, 6,63 euroni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing