Läti turvafirmal jätkuvalt tööjõuprobleemid

Gert D. Hankewitz 26. aprill 2006, 00:00

Eelmise aasta suvel otsustas Rimi Eesti emafirma, et loobub turuliidri Falcki teenustest ning võtab edaspidi oma poode ja kauplusi turvama siinsel turul veel vähetuntud Läti Grifsi. Viimane võttis küll kõik Rimi objektid aasta lõpuks üle, kuid oli selle aasta alguses sunnitud viiest objektist tööjõupuuduse tõttu loobuma. Mainitud viis poodi läksid tagasi Falcki valve alla.

Kuigi nii Grifsi kui ka Rimi esindajad avaldasid tookord lootust, et Grifs saab töötajaid juurde ning on võimeline aprilli alguses objektid tagasi võtma, ei ole nad seda seni teinud ning Rimi ja Falcki tähtajalised lepingud on asendatud tähtajatute lepingutega.

"Selline otsus tehti koos meie kliendi Rimiga," kinnitas Grifsi kommertsdirektor Raivis Terinks. Ta lisas, et variant, kus Falck valvab osa Rimi objekte, sobib sellepärast, et Grifs otsustas vähendada Eesti partnerite arvu, kellega vahepeal koostööd tegi. Loobuti Lilto ja Alfastari teenustest, märkis Terinks. "Seega hakkab Grifs oma turvameestega valvama neid objekte, kus vahepeal olid Lilto ja Alfastari töötajad," selgitas ta ja lisas, et Grisfile jääb ikkagi alles suurem partner Securitas.

Mis puudutab viie objekti tagasivõtmist Falckilt, siis need loodetakse endale saada niipea, kui see võimalikuks osutub, sõnas Terinks.

Rimi ise oli asja kommenteerides väga napisõnaline ning firma turvajuht Kristian Randver kinnitas vaid Terinksi sõnu. Küsimusele, miks Rimi üldse Grifsi võttis, kui tööjõupuuduses ettevõttel on raske tööga hakkama saada, vastas Randver, et Rimi eesmärk oli ning on endiselt jätkata Grifsiga.

Falcki avalike suhete juhi sõnul mõistavad kliendid, et Falck on Baltimaades turuliidri positsiooni hoidev ettevõte, kelle teenus on kvaliteetne. "Falcki teenuse juurde on tagasitee leidnud peaaegu kõik, kes mõne perioodi niinimetatud säästuteenust ostes on turvalisusele lõivu maksnud," sõnas ta.

OÜ-l Grifs on viimaste andmete järgi Eestis sadakond töötajat ja kaks klienti, neist suurem on Rimi, väiksemat hoiab firma saladuses. Selle aasta jooksul kavatseb firma peale mehitatud valve töötada välja ka väljakutsele reageerimise teenuse. Ettevõte alustas tegevust eelmise aasta suve lõpus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing