EPL: Kroonilises ruumikitsikuses Riigikogu saab Toompeale lisamaja

26. aprill 2006, 07:14

Riigikogu kantselei laienemiskava järgi läheb parlamendi käsutusse Toompea lossi lähistel asuv komandandimaja, kus viimati tegutses piirivalve peastaap.

Hüljatud ajalooline maja, kus kunagi asus Toompea lossi komandant, vajab põhjalikku renoveerimist. Riigikogu kantselei direktori Heiki Sibula sõnul läheb 17. sajandi algul ehitatud hoone kordategemine maksma ligikaudu 30 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Eesmärgiks on parandada tulevaste Riigikogu koosseisude töötingimusi. Projekteerimine ja ehitamine saab toimuda vaid muinsuskaitsega käsikäes,' sõnas Sibul. Praeguste kavade kohaselt on kapitaalremont planeeritud 2008. aastasse, mis lubab kolme aasta pärast komandandimajja sisse kolida.

Enam kui 2500 ruutmeetril laiuva ja aiaga piiratud kinnistu kasutuselevõtt leevendaks osaliselt ka Riigikogu ametnike ja parlamendi külaliste parkimismuret.

Sibula kinnitusel on ruumiprobleemid saatnud Eesti parlamenti läbi aegade. Mitmed Riigikogu liikmed peavad kahe peale läbi ajama 12ruutmeetrise kabinetiga, kitsikuses on ka osa komisjone ja eriti napib nõupidamisruume, loetles Sibul.

Riigikogu ruumiprogrammi kuuluvad ka lossi põhjatiivas olevad ruumid, mida praegu kasutavad Riigi Teataja toimetus ja riigiarhiiv. Sibula väitel peaks Riigi Teataja lossist välja kolima juba sel aastal ning arhiiv 2007. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing