Kohus keelas Weroli müügilepingu sõlmimise

Martin Hanson 27. aprill 2006, 00:00

Tallinna halduskohus peatas eile õhtule planeeritud müügilepingu sõlmimise. Kohus tõkestas ministeeriumil Dovelin Balticuga lepingu sõlmimise, sest Pere Leib soovib saada lisainformatsiooni pakkumiste seaduslikkuse kohta.

Ministeeriumil on aega 28. aprillini, et kohtu nõutud materjalid edastada.

Põllumajandusministri nõuniku Maido Pajo sõnul teeb terve õigusosakond tööd, et leida väljapääs ning nõutud materjalid isegi varem edastada.

"Suurte tehingute puhul on normaalne, et kasutatakse kõiki legaalseid vahendeid, et pakkumine võita," lisas Pajo.

Doverin Baltic OÜ pakkus Weroli aktsiate eest 52,2 miljonit krooni. Enampakkumisel osales veel kaks ettevõtet: Rein Kilgile kuuluv Pere Leib Tootmine AS, kes pakkus 32,1 miljonit krooni, ning Rapsoodia OÜ, kes pakkus 7,4 miljonit krooni. Müügis oli ASi Werol Tehased 4 412 624 nimelist aktsiat, mis kuuluvad riigile.

Teisipäeval teatas Oliver Kruudale kuuluv Kalevi kommivabrik börsile, et sõlmis kavatsuste protokolli U.S Invest ASiga, mille kohaselt omandab AS Kalev 50% suuruse osaluse Doverin Baltic OÜs. Kruuda on ka varem olnud huvitatud Werol Tehaste ostust, kuid ametlikku pakkumist esmaspäeval lõppenud avalikule aktsiaostule ta ei teinud. Börsiteate kohaselt plaanib Kalev uue tootega laiendada praegust tooteportfelli, pakkudes lisaks maiustustele, pagari- ja piimatoodetele edaspidi ka rapsiõli tuntud kaubamärgi Olivia all.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing