EPL: Ehitusmaterjal läheb järjest kallimaks

27. aprill 2006, 07:18

Mitmed ehitusmaterjali tootjad ja edasimüüjad on viimasel ajal teatanud hinnatõusust.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektori Enno Rebase sügisene prognoos ehitusmaterjalide jätkuvast kallinemisest on tõeks saamas, kirjutab Eesti Päevaleht.

ASi Devest müügijuhi Peeter Loki sõnul tõusid paljude müügiartiklite hinnad juba aasta algul, peagi on tõusmas kipsplaadi (3–15%) ja kivivilla hind (kuni 20%). 'Kõik asjad kallinevad igal aastal umbes 10% võrra.'

Uue hinnakirja järgi kehtib märtsist näiteks Kunda Nordicus toodetud tsemendile 10% kallim hind. Tehase finantsdirektor Taavi Tapner põhjendab hinnatõusu maavarade ressursimaksu kahekordistumise ning kütuse hindade kasvuga.

Aseri tellisetehase ASi Wienerberger toodang tõusis märtsis keskmiselt 3–5%, kuid tehase juhi Ain Inno sõnul on tootmiskulud kasvanud rohkemgi kui hinnatõusus kajastub. Ent konkurents ei lase hindu rohkem tõsta, sest telliste müük pole nii kõvasti kasvanud kui teiste tootjate toodang.

Populaarne fiboplokk saab jaanuarikuise üheksaprotsendise hinnatõusu järel juunis veel viis protsenti juurde.

'Kütus mõjutab palju hindu,' ütles Arne Võidula, Ehituse ABC tegevdirektori asetäitja müügi alal. 'Ei julge öelda, aga äkki kuu aja pärast hinnad jälle tõusevad. On hankijaid, kes ütlevad, et püüavad hinda hoida, aga pole selleks võimelised, kui kütusehind suure sammu edasi teeb.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing