EPL: Üleminek eurole alles 2008. aastal

27. aprill 2006, 07:07

Valitsuskabinet arutab täna Euroopa ühisrahale ülemineku seadust ning peaks paika panema uue tähtaja, millal Eesti plaanib euro kasutusele võtta.

Ekspertide hinnangul on kõige varasem võimalik tähtaeg Euroopa ühisrahale üleminekuks 2008. aasta algus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Panga asepresident Andres Sutt ütles, et praeguste prognooside põhjal saaks Eesti ühisraha kriteeriume täita järgmise aasta esimesel poolel, kuid sellise prognoosi täitumine sõltub mitmest asjaolust.

'Sellega saab arvestada kahel eeldusel: esiteks, et nafta hind ei tee mingeid järske hüppeid, teiseks, et kavandatud alkoholi- ja tubakaaktsiiside tõus lükatakse edasi,' ütles Sutt. Ta lisas, et nafta hind on protsessi juures kõige suurem küsimärk.

Eesti eurole ülemineku projekti juht, rahandusministeeriumi nõunik Anne Sulling ütles, et kriteeriumide täitmisest kuni reaalse liitumiseni on tarvis vähemalt pooleaastast ettevalmistusaega. Seega ei saaks praeguse prognoosi põhjal Eesti liitumine ühisrahaga toimuda enne 2008. aasta algust.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen ütles, et erilisi meetmeid, kuidas eurole üleminekut kiirendada, hetkel kavas ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing