Mäo risti piirkonda ehitatakse kuivsegude tehas (täiendatud)

Gert D. Hankewitz 27. aprill 2006, 09:37

Paide maavalitsus andis sellel nädalal OÜ-le Sakret ehitusloa Mäo risti piirkonda uue ehituslike kuivsegude tehase rajamiseks.

“Ehitusega alustame nii kiiresti kui võimalik,” ütles Läti päritolu kuivsegude tootmisfirma Sakret juhatuse liige Aivar Valge. Ta lisas, et kui maapind on piisavalt kuivanud, siis võivad pinnasetööd ehitusplatsil alata juba tuleval nädalal.

Balti- ja Põhjamaade kaasaegseim ehituslike kuivsegude tehas peaks plaanide kohaselt toodangut andma 2007. aasta kevadel. Tehas, mille maksimaalne tootmisvõimsus saab olema 150 tuhat tonni kuivsegusid aastas, saab moodsaima Saksa sisseseade ning annab kolmes vahetuses tööd kokku paarikümnele inimesele. Ehituse ja sisseseade maksumus on 86 miljonit krooni.

Kõik tehase ehitusega seotud tööd teeb kohalik ehitusfirma Paide MEK. Ettevõtte ehitusdirektor Raivo Paalpere arvas, et juba juunis saab uue tehase ehitusele pidulikult nurgakivi panna. “Ehitus iseenesest ei ole kuigi keeruline,” rääkis Paalpere.
95% uue tehase toormest on kohalik – liiv tuleb Kuusalu karjäärist, tsement Kundast ja lubi Rakkest. Lisakomponente aga ostetakse umbes kümnest riigist. Tootmine on täielikult loodussõbralik.

Eesti kapitalil põhineva kuivsegude tootja Uninaksi turundusjuhi Gert Piksari sõnul on ta Sakretist kuulnud ning nende uue tehase valmimine järgmisel aastal tähendab rohkem konkurentsi. 'Me kardame väga,' sõnas Piksar, kelle sõnul on sai Uninaks Sakreti mõju lätis tegutsedes tunda. Siiski lisas Piksar, et enamus siiani saavutatud klientuurist peaks alles jääma. 'Suurem mõju võib olla kallimate toodete valmistajatele nagu Maxit,' arvas Piksar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing