PM: Bussifirmad nuiavad riigilt sõiduraha

27. aprill 2006, 07:32

Bussifirmad tõstavad piletihinda ja tahavad, et riik reisijatevedu senisest suuremate summadega toetaks.

Kiirelt kasvanud kütusehinna tõus on pannud nii maaliine teenindavate kui linnade vahet sõitvate bussifirmade omanikke kukalt kratsima, kuidas järsult kasvavate kuludega toime tulla, kirjutab Postimees.

Maaliinide turuliider Go Bus kavatseb pärast arvete kokkulöömist esitada riigile lisatoetuse nõude, kaugliinidel sõitvad bussifirmad aga tõstavad piletihindu ja vähendavad soodustusi, sest neil pole riigilt dotatsiooni oodata.

Kuigi tänavune maaliinide dotatsioon on juba määratud, tahab Go Bus raha veelgi juurde. Ettevõtte juhid viitavad, et kallinenud on kütus, kasvanud bussijuhtide palgad ja ka bussipark vajab uuendamist.

'Me ei suuda senise dotatsioonisummaga osutada kvaliteetset teenust,' ütles Go Bussi juhatuse liige Aivo Pärn. Kui suur taotlus on, ei soostunud Pärn eile ütlema.

Jõupositsioonidele asunud suurfirmaga on läbi rääkida väga keeruline, möönavad transpordispetsialistid. Ka majandusministeeriumi esindajate hinnangul on Go Busi juhid mõõdutunde kaotanud –võrreldes mulluse 180 miljoniga kasvas riigi panus tänavu niigi.

Eestis põhiliselt linnadevahelistel liinidel sõitva bussifirma Sebe juhatuse esimees Riivo Seppar märkis, et riik võiks toetada ka kaugliine. Tema sõnul on arusaamatu praegune olukord, kus riik maaliine toetab ja linnadevahelisi mitte.

Majandusministeeriumi teedeosakonna juhataja Ain Tatter märkis, et riik linnadevahelisi liine toetada ei kavatse. Ta lisas siiski, et ministeerium tahab luua üleriigilise transpordikeskuse juba tuleval aastal ning siis ei ole välistatud ka linnadevaheliste liinide riigihanked ja dotatsiooni maksmine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing