Virumaa Teataja: Rakvere äärde kerkib uhke kaubakeskus

27. aprill 2006, 08:06

Investor Toomas Rüütmann kavandab Rakvere linna külje alla rajada sadu miljoneid kroone maksva kaubanduskeskuse koos jäähalliga.

Rakvere vallavanem Aivar Aruja ütles, et OÜ Margea Invest taotles vallalt detailplaneeringu algatamist Haljala teel Statoli kütusetankla kõrval olevale maatükile, et rajada sinna suur kaubanduskeskus koos jäähalliga, kirjutab Virumaa Teataja.

Kunagi plaanis Repeli sinna ehitada autokeskuse.

Margea Invest OÜ juhatuse liige Riina Pello selgitas, et Lääne-Viru osaühing TR Majad, mille ainuomanik on Krediidiinfo andmetel Kommest Auto juhatuse esimees Toomas Rüütmann, ostis 2004. aastal Repeli tütarfirma Margea Invest OÜ, kellele kuulus Rakvere-Haljala teel Statoili tankla kõrval olev maa. Pello sõnul ostis uude omandusse läinud Margea Invest eraisikutelt maad juurde, et rajada kütusetankla kõrvale vaba aja ja kaubanduskeskus nimega Põhjakeskus.

Kavandatud kaubanduskeskuse projekt telliti osaühingult AB Raivo Puusepp.

Põhjakeskuse üldpind ulatub 37 500 ruutmeetrini. Toidukaupadele on seal eraldatud kaks korrust, kokku 12 800 ruutmeetrit. Ruumi jätkub veel kõikvõimalikele kauplustele ja vaba aja veetmiseks. Kaubanduskeskuse sisehoovis on parkla, kus korraga leiab koha 594 sõidukit.

Kui firma saab riigilt maad juurde osta, siis on Pello sõnul teise järguna kavandatud ehitada kaubanduskeskuse kõrvale jäähall.

Arhitekt Raivo Puusepa kavandatud Põhjakeskus peaks valmima järgmise aasta augustis. Kui maaost õnnestub, siis jäähall peaks tegema uksed lahti aasta hiljem ehk 2008. aasta suve lõpus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing