Saturni hakatakse tootma koos Opeliga

Ardo Kalda 28. aprill 2006, 00:00

General Motorsi juhatuse aseesimehe Robert Lutzi sõnul võivad Saksamaal tehtud Opelid ka Ameerikasse jõuda. GM on huvitatud Saturni ja Opeli sarnaste mudelite ehitamisest nii Euroopas kui ka Põhja-Ameerikas. Mõlemad margid kuuluvad GMile. Automotive News Europe'ile ütles Lutz, et kuigi neil pole kindlat plaani veel paika pandud, võib lähiajal siiski juhtuda see, et Saturni ja Opeli tootmist hakatakse üha rohkem siduma, sest markide mudelirivi muutub peaaegu identseks. Kui Saturni mudelirivi täielikult Opeli omadega seotakse, läheb käima ka tootmise jagamine, kinnitas Lutz.

Juba praegu tehakse Opeli värskeimat ja atraktiivseimat mudelit GT Ameerikas, käsikäes selle sõsarmudeli Saturn Sky'ga. Tulevased Saturni mudelid töötatakse välja Opeli inseneride ja disainerite käe all Rüsselheimis Saksamaal. Otsuse taga võib ka olla töötajate organisatsiooni surve General Motorsile, vedamaks Opeleid Ameerikasse, et täita Saksamaal rohkem töökohti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing