'V nagu veritasu' sai koomiksist filmiks

Christel Karits 28. aprill 2006, 00:00

Tänasest linastub Eestimaa kinodes Alan Moore'i samanimelise koomiksi alusel valminud sünge ulmepõnevik "V nagu veritasu".

Evey (Natalie Portman) on totalitaarse režiimi kanna all vaevleval Inglismaal elav noor naine. Ühel õhtul satub ta koduteel ohtlikku situatsiooni ning maskis mees, keda tuntakse nime all V (Hugo Weaving), päästab ta valitsuse agentide käest. Ehk kindlast surmast.

V on haritud ja kaastundlik ning pühendunud sellele, et vabastada oma kaaskodanikud jõu ja hirmu toel riiki juhtivatest võimudest, lähtudes põhimõttest "Rahvas ei peaks kartma oma valitsust. Valitsus peaks kartma oma rahvast."

Samas on ta kibestunud, kättemaksuhimuline, üksildane ja vägivaldne, ajendatuna isiklikust tasumisjanust. Diktatuuri küüsis piinleva rahva ainus lootus kavatseb lõpule viia selle, mis 1605. aastal Guy Fawkesil ebaõnnestus: ta kavatseb õhku lasta Parlamendi.

Osades Natalie Portman ("Closer"), Hugo Weaving ("Matrix"), Stephen Rea ("Crying Game"), John Hurt ("Hellboy"), Stephen Fry ("Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas") jt. Lavastas James McTeigue, stsenaristideks on Larry ja Andy Wachowski ("Matrix").

Alla 12aastastele keelatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing