ABBA Björn Ulvaeust süüdistatakse maksupettuses

28. aprill 2006, 10:43

Rootsi maksuamet nõuab endiselt ansambli ABBA liikmelt Björn Ulvaeuselt maksmata maksude ja viivistena välja 87 miljonit Rootsi krooni.

Lisaks süüdistab maksuamet, et Ulvaeus on „pesnud” oma muusikatööstusest saadud tulusid maksuparadiiside kaudu, kirjutab Rootsi päevaleht Dagens Nyheter.

Rootsi maksuameti andmeil läksid Ulvaeuse autoriõigused aastast 1990 üle Hollandi firmale Vintage. Vastavalt lepingule Hollandi Antillidel registreeritud firmaga Stanova on 95% tulust edasi läinud sellele firmale. Stanova kuulub omakorda firmale, mis on veel üks lüli skeemis, mis viib välja kogumiskindlustuseni Royal Skandias Mani saarel. Fondiosakute müügi kaudu on Ulvaeus saanud oma rahale uuesti juurdepääsu. Ajavahemikul 1998-2003 on Hollandi firmale Vintage laekunud autoritasudest ligi 95 miljonit Rootsi krooni.

Rootsi maksuamet leiab, et need lepingud on tehtud maksude maksmisest kõrvale hoidmiseks. Ameti hinnangul tegeleb Björn Ulvaeus majandustegevusega ja peab oma autoritasudelt maksu maksma. Tagantjärele nõutakse talt nüüd 87 miljoni Rootsi krooni tasumist.

Ulvaeuse juriidilise nõustaja Sven Rygaardi sõnul pole maksuamet kõiki lepinguid mõistnud ning ta esitab ametile kindlasti oma selgitused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing