PM: Kilk jätab vägikaikaveo Werol Tehaste pärast

28. aprill 2006, 07:43

Rein Kilk kavatseb loobuda Werol Tehaste erastamiskonkursi tulemuste edasisest vaidlustamisest, kui Dovelin Baltic korvab tema võlanõuded Weroli vastu.

Kui kolmapäeval peatas Kilgi firma Pere Leib Tootmine esitatud kaebus Weroli aktsiate müügilepingu sõlmimise riigi ja Urmas Sõõrumaa firma Dovelin Baltic vahel, siis eile tunnistas Kilk, et on vaidluse jätkamisest tüdinenud, kirjutab Postimees.

'Olen hakanud mõtlema, et milleks mulle seda Werolit üldse vaja on, mul on palju paremaid projekte,' rääkis Kilk. 'Kas siis ühe ettevõtte päästmine Painkülas ongi minu missioon?'

Kilgi hinnangul pingutab riik praegu igati, et saaks Sõõrumaa firmaga aktsiate müügilepingu alla kirjutada, aga kui ettevõte oli pankrotistumas, istuti, käed rüpes.

'Olen sellisest suhtumisest täiesti tülpinud, kuid ebaseaduslike meetoditega ma ei saa nõustuda,' ütles Kilk. 'Soovin, et ministeeriumi ametnikud ajaksid asju korrektselt. Kui pärast kõikide seaduslike toimingute tegemist selgub, et võitja on Sõõrumaa, siis las ta ostab Weroli ja maksab mulle kõik minu kulud.'

Kilgi väitel oleks tal võimalik Weroli erastajaga ka koostööd teha, kui selline ettepanek nende poolt tuleks. 'Aga seda sadakonda miljonit krooni, mis ma Werolisse sisse olen pannud, tahaks küll tagasi saada. Siin ma küll jonni ei jäta,' lubas ta.

'Me teeks Rein Kilgiga hea meelega koostööd. Aga tal läheb palju energiat ära pühapäevase raadiosaate peale ehk ta ei jõua nii palju pühenduda,' märkis Kalevi suuromanik ja juht Oliver Kruuda. Weroli tehast pole tema kinnitusel plaanis Jõgevamaalt mujale üle viia, sest tegemist on strateegiliselt väga hea kohaga, rapsikasvatuspiirkonna keskusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing